HOME
BRANDSTOFFEN
PELLETS
OLIEN & VETTEN
KOLEN
AD-BLUE
RESERVOIRS
FOTO'S
LINKS
CONTACT
PRIVACY BELEID
Esso Mazout: Hoofdpartner van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond

 

 

Brandstoffen

 • ESSO Gasolie Extra
 • ESSO Gasolie Extra Optiplus
 • ESSO Diesel

 • ESSO Gasolie Extra

  Esso's zwavelarme alternatief voor traditionele stookolie

  Er is stookolie en er is ESSO GASOLIE EXTRA. Voortdurende vooruitgang in de verwarmingstechnologie en de toenemende eisen van consumenten vragen van ons dat wij voortdurend evolueren. ESSO GASOLIE EXTRA is gemaakt voor klanten die stookolie wensen die schoner verbrandt en minder zwavel bevat.

  Door zijn aanzienlijk lager zwavelgehalte - 10 ppm in vergelijking met 1000 ppm voor traditionele stookolie - kan ESSO GASOLIE EXTRA zorgen voor minder emissies.

  Het lager zwavelgehalte van ESSO GASOLIE EXTRA kan, in vergelijking met traditionele stookolie, ook leiden tot minder afzettingen in verwarmingsketels.

  ESSO GASOLIE EXTRA is uitstekend geschikt voor alle types verwarmingsketels, met inbegrip van de nieuwste generatie condensatieketels.

  Deze foto toont hoeveel zwavel aanwezig is in een volume gasolie dat overeenkomt met het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een gezin: 100x minder met ESSO Gasolie Extra in vergelijking met standaard gasolie.
  ESSO Gasolie Extra Optiplus

  De liefdesverklaring aan het hart van uw huis: ESSO OPTIPLUS Gasolie Extra Zwavelarm

  Het hart van uw huis zal optimaal kloppen

  Moderne verwarmingsinstallaties stellen de hoogste eisen aan stookolie. Kiezen voor een stookolie die aan alle kwaliteitscriteria beantwoordt, helpt om uw verwarmingsinstallatie te beschermen en een hoog rendement te behouden. De voordelen van ESSO OPTIPLUS overtreffen de prestaties van Gasolie Extra. Voor allen, die hun verwarmingsinstallatie willen beschermen en tegelijk het prestatieniveau verbeteren, is ESSO OPTIPLUS daarom de eerste keuze, dit natuurlijk op aanbeveling van een Esso stookolieverdeler.

  Houdt de installatie schoner

  Met de nieuwe ESSO OPTIPLUS Gasolie Extra kan het hart van uw huis bestendig en betrouwbaar kloppen. De samenstelling van de verbeterde Premium Gasolie Extra kan de vorming van sedimenten verminderen en onderdelen zoals filters en sproeiers langer schoonhouden, hetgeen wordt aanbevolen door de fabrikanten van verwarmingsinstallaties. Het kan zelfs de verbrandingsruimte van de verwarmingsketel beter beschermen tegen aanslag. Ook kan ESSO OPTIPLUS de opbouw van sedimenten in de opslagtank verminderen.

  Minder afzettingen: sedimenten uit zwavelarme stookolie met Esso Optiplus in vergelijking met standaard stookolie zonder Esso Optiplus.

  Opslag: de opbouw van afzettingen in zwavelarme stookolie met Esso Optiplus in vergelijking met standaard stookolie zonder Esso Optiplus.

  Houdt de prestaties op peil

  Vuile sproeiers kunnen de prestaties van uw verwarmingsinstallatie aanzienlijk verminderen. Schone sproeiers bevorderen immers een optimale verstuiving van de stookolie in de verbrandingskamer, en daarmee een efficientere verbranding. Kies ESSO OPTIPLUS Gasolie Extra om uw verwarmingsinstallatie en de sproeiers te beschermen tegen roetaanslag.

  Spray van een vervuilde verstuiver in vergelijking met een optimale spray van een schone spuitmond

  Minder uitstoot

  Net als bij Gasolie Extra vermindert het lagere zwavelgehalte in Gasolie Extra met Optiplus de uitstoot. In vergelijking met standaard huisbrandolie kan het Optiplus additief een extra voordeel geven doordat de sproeiers schoner blijven en zo een meer volledige verbranding bevorderen, hetgeen tot een verdere verlaging van de emissies kan leiden.

  Bescherming van uw installatie

  Door ESSO OPTIPLUS Gasolie Extra te gebruiken helpt u uw verwarmingsinstallatie optimaal te beschermen. ESSO OPTIPLUS Gasolie Extra kan niet alleen de verbrandingsruimte van de verwarmingsketel tegen aanslag beschermen, het uitstekend smerend vermogen beschermt bovendien de verwarmingspomp tegen slijtage. Condensatie in de opslagtank kan leiden tot roestvorming. Het additief helpt corrosie aan metalen oppervlaktes van de verwarmingsinstallatie te voorkomen. ESSO OPTIPLUS helpt het hart van uw huis beter te laten slaan.

  Geteste kwaliteit

  De verbeterde producteigenschappen van ESSO OPTIPLUS Gasolie Extra werden aangetoond door eigen interne testen, alsook door T�V.
  ESSO Diesel

  Onderneem de reis van diesel

  We komen met de auto soms op heel interessante plaatsen. Maar we gaan nu een reis maken die extra bijzonder is: de reis die brandstof aflegt in uw auto. Bij Esso zijn we er trots op dat we brandstoffen ontwikkelen die op moleculair niveau helpen om afzettingen op de motor te verwijderen. U kunt er dan ook van op aan dat onze brandstoffen helpen uw motor een betere prestatie te leveren. Dit is slechts een van de manieren waarop u meer uit onze brandstoffen haalt. Bent u klaar voor de reis?

  Benzinetank

  We starten in de benzinetank... en gaan langs de benzinepomp en de filter op weg naar het hart van de auto - de motor. De benzine stroomt met hoge snelheid naar het einde van de benzineleiding en wordt daar in de inlaatklep van de motor gespoten, waar de benzine in contact komt met lucht. En dat is nog maar het begin... als u wilt ontdekken welke belangrijke rol Esso benzine speelt in uw motor, vervolg dan deze reis.

  Brandstofinjector

  Brandstofinjectoren worden slechts gedurende enige milliseconden geopend. Met iedere precies afgemeten dosis wordt benzine met lucht vermengd. Vuile injectoren kunnen dit proces verstoren... en daar kunnen de prestaties van uw motor onder lijden.

  Inlaatkleppen

  Inlaatkleppen gaan op een exact berekend moment open en het mengsel van lucht en benzine komt de cilinder in. Het is erg belangrijk dat een inlaatklep schoon is. Hoe schoner de doorgang, des te beter de motor presteert. Ook hier geldt dat de benzine van Esso op moleculair niveau helpt dit belangrijke motoronderdeel schoon te maken.

  Verbrandingskamer

  Nu komen we bij een van de belangrijkste onderdelen van de motor: de verbrandingskamer. Hier moet alles perfect op elkaar afgestemd zijn voor de optimale motorprestaties.

  Moleculaire weergave

  Als we inzoomen om dit proces op microscopisch niveau te bekijken, kunt u in detail zien dat onze benzine op moleculair niveau is ontwikkeld om te helpen bij de reiniging van de inlaatkleppen.

  Uitlaatkleppen

  En dan als laatste, maar zeker niet minder belangrijk; de uitlaatklep, waar de verbrandingsproducten worden afgevoerd.